Oktober måned på Nøtteliten

Tilbakeblikk på september.

Denne måneden har vi vært på flere turer med toåringene.Vi har vært på turer i skogen og besøkt vår fine gapahuk. Vi har også vært og plukket plommer og på tur for å se på høner og kaniner. De minste har fått litt ekstra tid på å bli kjente og trygge inne og ute på Nøtteliten. Nå ser nå at alle barna har blitt gode og varme i trøyen og trygge på oss voksne.  

I uke 38 var det brannvernuke. Vi har hatt fokus på brannvern, og hatt varsla brannøvelse. På tirsdag visste vi voksne om når det skulle skje, og vi snakka med barna om brannvaslerlyden og hva vi skulle gjøre når det begynner å pipe, og hvorfor. På torsdag visste ikke personalet om øvelsen, men det gikk veldig fint begge gangene. Alle barn og voksne samlet seg på parkeringsplassen ved Menighetshuset, ingen ble redde, ingen gjemte seg og ingen ble glemt ;) 

I tillegg til brannøvelsene og praten om hva vi skal gjøre når den går, har vi lest boka om brannbamsen Bjørnis og sett på Brannmann Sam på dataen. Barna har også fått fargelegge ark med bilder av brannbamsen Bjørnis.

 

 Oktober:

Vi har brukt september for å se hvilke barn som leker sammen og har delt barna i grupper etter det.

Denne måneden har vi valgt å dele barna inn i tre turgrupper:

Gruppe rød:   Franek, Helmer, Johannes, Jørgen og Mattis, Sturla

Gruppe Blå:   Leon, Tiril, Herman,Frøya, Hedda

Gruppe Gul:   Amelia, Thea, Leah, Ludvig, Niklas.

 

Solsikkeaksjonen

Vi har også Solsikkegrupper denne måneden. Her deler vi barnegruppen i to og har samlingstunder og formingsaktiviteter. Vi bruker også en bok med Karsten og Petra som omhandler barnas rettigheter.  Disse gruppene har vi fram til Høsttakkefesten 24. oktober. Da inviterer barnehagen til fest på Menighetssenteret. Vi har galleri med utstilling av barnas produkter.Det blir også salg av suppe og kaker. Intektene fra denne dagen går til Solsikke aksjonene som er i regi SOS Barnebyer. 

 

Generell informasjon:

Husk å se over barnas sengetøy i vogna. Noen har begynt med litt tykkere høst/vinterposer. Pass på at syner og poser er lange nok til at det også dekker overkroppen. 

Vi minner også om at klesboks og drikkeflaske skal hjem hver fredag for sjekk.