/>

Mat og måltider i Hasle barnehage

Hasle barnehage tar utgangspunkt i Helsedirektoratets anbefalinger og retningslinjer for mat og måltider i barnehagen. Mat og måltider er en sentral del av den daglige virksomheten i barnehagen, og måltidene utgjør en betydelig del av barnas totale kosthold.

Vi har fokus på;

• Variert og sundt kosthold - vi serverer 3 måltider pr dag, 2 brødmåltider og 1 fruktmåltid. Det serveres varm lunsj en gang pr uke. Kaker, is og saft serveres kun ved spesielle anledninger.
  • At det settes av god tid til hvert måltid - barna skal få nok tid til å spise seg mette og ha mulighet til dialog og samspill mellom barn-barn og barn-voksne.
  • God hygiene og gode rutiner.

Vi har en kjøkkenansvarlig som forbereder og lager varm lunsj i barnehagen hver onsdag. Informasjon om hva slags rett og tilbehør som har blitt servert, legges ut på tavlene i etterkant.